סלט חסות עם ויניגרט אפרסק

  • מעדן פרי אפרסק של "דודה ברטה"
  • לקרוטונים:

  • 4 פרוסות לחם שאור/ חלה
  • 1-2 כפות שמן זית
  • קורט מלח
  • לסלט:

  • ראש חסה לליק מפורק לעלים
  • ראש לבבות חסה
  • 5-6 גבעולי פטרוזיליה, עלים בלבד
  • 6-8 עלי נענע טריים
  • חופן שעועית ירוקה רחבה חלוטה
  • ¼ בצל סגול פרוס
  • 40 גרם גרעיני דלעת
  • לויניגרט:

  • 2 כפות מעדן אפרסק של "דודה ברטה"
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ (תפוחים / חומץ בין יין / חומץ בלסמי / מיץ לימון)
  • 1 כפית חרדל חלק או גרגירים
  • ½ שן שום כתושה
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  1. נכין את הקרוטונים: נחמם תנור ל-160 מעלות ונרפד תבנית שטוחה בנייר אפייה. נחתוך את פרוסות הלחם לקוביות בגודל 1 ס״מ ונעביר לקערה. נתבל בכף שמן זית וקורט מלח, נפזר בתבנית ונעביר לתנור החם. נאפה 12-10 דקות, באמצע האפייה נערבב כדי שהאפייה תהיה אחידה.
  2. נכין את הויניגרט: נניח את כל המרכיבים בצנצנת, נסגור וננער היטב. נפתח, נטעם ונתקן את התיבול, אם צריך.
  3. נרכיב את הסלט: נשטוף עשבי תיבול וחסות במים קרים ונייבש על נייר מגבת או במייבש חסה. נניח את כל מרכיבי הסלט בקערה, ניצוק רוטב ונערבב. נפזר מעל את הקרוטונים ונגיש.
כשר- אירופה

עוד מהקטגוריה הזו

שעות הפתיחה
של חנות הבית
זכרון יעקב

א’-ה’ 8:00-18:00

ו’ וערבי חג 8:00-14:00