נכין את הקרוטונים: נחמם תנור ל-160 מעלות ונרפד תבנית שטוחה בנייר אפייה. נחתוך את פרוסות הלחם לקוביות בגודל 1 ס״מ ונעביר לקערה. נתבל בכף שמן זית וקורט מלח, נפזר בתבנית ונעביר לתנור החם. נאפה 12-10 דקות, באמצע האפייה נערבב כדי שהאפייה תהיה אחידה.
נכין את הויניגרט: נניח את כל המרכיבים בצנצנת, נסגור וננער היטב. נפתח, נטעם ונתקן את התיבול, אם צריך.
נרכיב את הסלט: נשטוף עשבי תיבול וחסות במים קרים ונייבש על נייר מגבת או במייבש חסה. נניח את כל מרכיבי הסלט בקערה, ניצוק רוטב ונערבב. נפזר מעל את הקרוטונים ונגיש.